Artroszkópos térdműtét

Artróziskezelő eszközök

Több mint féle, az ízületekkel kapcsolatos gyulladásos betegség összefoglaló megnevezése.

artróziskezelő eszközök

Nemcsak az időskorra jellemző. Az artritiszes betegek kétharmada 65 év alatti. Mi az artritisz?

artróziskezelő eszközök

Az artritisz artróziskezelő eszközök az ízület gyulladását, gyulladt állapotát jelenti, melynek legjellemzőbb tünete a fájdalom, az ízület merevsége és duzzanata néha a duzzanat elmarad. Ha a gyulladás az elsődleges, akkor a betegség artritisz típusú. Ha előbb az ízületi kopás észlehető, akkor inkább artrózis a megfelelő megnevezés.

Hogyan enyhíthetők a porckopásos tünetek?

Az artritisz bármely ízületet érintheti. Leggyakoribb a teherviselő ízületekben, mint a csípő, boka vagy térd.

Artroszkópos térdműtét

Előfordul a deréktájon és nyakon is. A kéz és láb kisízületeinek artritisze a reumatoid artritisz. Az artritisz tartós fennállása károsítja az ízületi porcfelszínt. Ez a károsodás addig fokozódhat, míg a porc teljesen feltöredezik, lekopik és a csontvégek felszíne érintkezik egymással.

a holt tenger ízületi sárkezelése

Ez a kopás, azaz artrózis. Artritisz otthoni fizikoterápiás kezelése A fizikoterápiás kezelések legfőbb előnye a gyógyszermentesség, emiatt aztán mellékhatások sincsenek.

A artróziskezelő eszközök hatása nem azonnal, többnyire csak néhány kezelés után érezhető. Az ultrahang kivételével a kezelések a teljes gyógyulásig alkalmazandók és alkalmazhatók.

Csípőízületi kopás torna megelőzésre és állapotromlás elkerülésére

A melegterápia, így a melegvízben végzett hidroterápia csökkenti a merevséget és csillapítja a fájdalmat. Hasonló hatásúak az korszerű mélymeleg terápiás készülékek, melyek az ízület alakját felvéve, pontosan azt a területet melegítik és lazítják, ahol szükséges. Artritisz esetén fontos a rendszeres, ám kíméletes mozgás.

artróziskezelő eszközök

Ez fokozza az ízületi folyadék természetes termelését, erősíti az ízületet tartó izmokat és ezzel tehermentesíti magát az ízületet. Az ízület stabilitását az azt körülvevő izmok biztosítják.

artróziskezelő eszközök

Ezek erősítése izomstimulátorral végezhető a leghatékonyabban. A terápiás ultrahang segíti a gyulladás és a fájdalom csökkentését, azonban kezelés után néhány hónapos kezelési szünetet kell tartani, azaz hónapokig tartó kezelésre nem használható.

Hogyan lehet elfelejteni az ízületi fájdalmakat?

A lágylézer gyorsan csökkenti a fájdalmat és serkenti a gyógyulási folyamatokat. Nincs túladagolás, így tartósan is alkalmazható.

  1. Hogyan lehet enyhíteni a fájdalmat a csípőízület coxarthrosisával
  2. Ízületi repedési fájdalom az edzés során
  3. Élő térdízület-kezelés
  4. Fáj a fájó ízület

A mikroáramú kezelések csökkentik a fájdalmat és gyorsítják a regenerációt. A mágnesterápiás kezeléseket fájdalomcsökkentő és gyulladáscsökkentő hatásuk miatt elsődlegesen az ízületi panaszok kezelésére alkalmazzák.