balugsm.hu - Energológia hivatalos weboldala - A Földünkért meditálók közössége

Közös meditáció, Account Options

Gellért Ferenc: A meditációról és a meditáció néhány csapdájáról A meditáció a magasabbra fejlődés, az új lelki képességek megszerzésének eszköze.

Keresés űrlap

Olyan eszköze, amely belső erőt és lemondást is kíván. Abból áll, hogy az ember — szellemtudományos értelemben — érzékfeletti tartalomba éli bele magát, amely révén ő maga is érzékfeletti tapasztalás felé halad. Meditálni nem könnyű. Kell hozzá egy alaphangulat: imahangulat. Ezt viszont nem könnyű megteremteni, főleg a mindennapok rohanása közepette, de enélkül meg nem lehet sikeres a meditálás.

Első alkalom: július Madal Cafe kávézóban Minden érdeklődőt szeretettel várunk! További információért keresd Kiss Konráddal, aki a meditációt vezeti. Helyszín: Baross Gábor Szakközépiskola. Győr, Bem tér

Sikeres az, amiben az ember énje valóban fejlődik. A meditáció nem ima, de ők ketten édestestvérek.

Sri Chinmoy Központok

Az imával közvetlenül Istenhez, a magasabb szellemiséghez fordulunk, és kérésben adjuk át neki magunkat. Meditációban is átadjuk magunkat neki — ezért is szükséges a megfelelő hangulat —, de egyúttal többet is teszünk, és közös meditáció fejlődésünkben többet is érhetünk el vele.

A meditációban nem kérünk, hanem egy közös meditáció tartalomba való belemerüléssel igyekszünk olyan tudatállapotba kerülni, amellyel közvetlenül abba a szférába jutunk, ahol az ima is meghallgatásra lel, és ahol olyan érzékfeletti tények tapasztalásához lehet jutni, mint amin meditálunk.

közös meditáció

Ezt nem könnyű megtenni, mert lelkünk, tudatunk egyelőre nem rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyekkel eligazodna a magasabb lények és az istenek szellemi világában, másrészt a lelkünkben nincsenek kifejlődve azok a szervek, amelyek közvetlenül képesek volnának észlelni a magasabb világokat. A meditáció alkalmas eszköze annak, hogy szorgalmas gyakorlás közben szellemi tapasztaláshoz jussunk, és annak is alkalmas eszköze, hogy a gyakorlásban az érzékfeletti tapasztaláshoz szükséges szerveket kifejlesszük vele.

Kismértékben már az imádkozás is észlelőszerveket épít, ám a meditálás képes jelentősen is átalakítani a lelki szervezetünket.

Az alapok elsajátítása meditációhoz

Aki sokat imádkozik, az is jó irányban változik, de aki rendszeresen és helyes módon meditál, annak a belső átalakulásra még nagyobb az esélye ugyanannyi idő alatt. Ez egy technika, amellyel saját lelkünkön dolgozunk, ezért nem lehet más, csakis morális technika. A saját lelkünket alakítjuk át. Amint egy gépet sem lehet a gép előállításához szükséges ismeretek nélkül elkészíteni, úgy a lelket sem lehet olyan szellemi tapasztalatokhoz juttatni a meditáció segítségével, amely az ember számára gyümölcsöző lesz, ha nem morális alapokon tesszük.

ízületi petrezselyemkezelés rajz fájdalmak a könyökízületben

Természetesen minden tevékenységnél előfordulnak tévutak is. Az imádkozással és a meditálással is olyan lelki és szellemi erők rabjaivá, eszközeivé válhatunk, amelynek eredetileg nem állt szándékunkban alávetni magunkat.

 • Dimexid kenőcs csontritkulás
 • Sri Chinmoy Központok - közös meditációk -ingyenes előadások
 • A meditációs alapok elsajátítása - meditáció - balugsm.hu | balugsm.hu
 • A meditációnknak a szeretet, a fény és az Istennel való egységben kell megvalósulnia Kép forrása: pinterest.

Ilyenkor azt vesszük észre az illetőn, hogy lelki élete valamilyen irányban kisiklik, valamilyen egyoldalúság erősödik fel a lelki életében, például akaratosabb, zsarnokibb, érzéketlenebb vagy épp álmodozóbb lesz.

Egyszóval morális állapota romlik. A meditáció az individuális ember útja.

Sri Chinmoy Központunk rendszeresen szervez díjtalan programokat

Imádkozni lehet közösen, csoportban is, ami akár hatékony is tud lenni, de a közös meditáció aligha. Imádkozni lehet egy közös cél érdekében, de meditálni nem. A meditálást előbb meg kell tanulnia az emberiségnek. A meditációban mindenkinek egyedül kell előrejutnia.

15 napos közös meditáció

Nem adhatjuk át énfejlődésünket egy guru vagy vezető kezébe, mert abban a pillanatban, hogy másra hagyatkozunk, máris csorbul az énfejlődés. Nem véletlen, hogy például az eddigi kereszténységben a híveket közös meditáció csak imádkozásra buzdították.

A meditáció környezete Ha otthon meditálsz, rendezz be egy sarkot a szobádban.

Az individuális fejlődés csak mostanában ért oda, hogy erre is egyre több ember válik éretté. Ugyanakkor az ősi keleti tanokban már ismert volt a meditáció, az imát viszont kevésbé alkalmazták.

 1. Csípőízület gyulladásának kezelése
 2. Как только огни вспыхнули, появились три биота.

De nem szabad keverni a dolgokat. Az ősi kelet bölcsességében minden gyakorlat és meditáció az Istentől való elszakadt állapotot kívánta helyrehozni, és az ott élő lelkek aktívabban közelítettek az istenihez, mint itt nyugaton.

A meditációról és a meditáció néhány csapdájáról

Jelenleg azonban ez a keleti út már nem időszerű. Keletnek is a jövő felé kell tekintenie, és ezt a nyugattól fogja majd eltanulni. Már nem helyes a régihez, az eredethez való visszatérésen munkálkodni: a jövőt kell építeni, hogy a jövő felé haladva jussunk ismét Istenhez. Az egész nyugati fejlődésben, a természettudományos gondolkodásmód elterjedésében és a keresztény vallásban is ez készült elő, sőt ez volt a fejlődés iránya.

közös meditáció

Ez egy új út, amit egyelőre itt nyugaton is kevesen tudatosítottak magukban. Minden arra készíti elő az embert, hogy egyre aktívabbá váljon egy-éniségében, belső életében.

a térd ízületének részleges károsodása melegíthető-e a vállízület fájdalomra

Ebben a tudatos fejlődésben a nyugat, pontosabban Európa fog élenjárni, ahogy a múltban közös meditáció kelet járt élen az isteni léttől való elszakítottság állapotából való visszatalálásban. Régebben a kelet adta a technikákat például a jógábanmától a nyugat, a közép adja.

Nyitott meditáció Budapesten minden pénteken + vidéki meditációk

Itt nyugaton, Európa közepén jött világra az a tanításrendszer, megismerési út, az antropozófia, amely a természettudományos fejlődést a szellemi területre is képes egzakt módon átvezetni. Mindezt Rudolf Steiner tanításaiban, kezdeményezéseiben és tanítványainak működésében lelhetjük fel.

Ő megadta a mai európai ember lelke számára legmegfelelőbb utat, amelyen mindenki egyéni módon és sokoldalúan járhat. Az emberek főként akaratukba és érzéseikbe vették fel a templomokban hallott és ott megtanult imákban való elmélyülés útján a további jövőbe fejlődés csíráit.

libazsír ízületi fájdalmak kezelésére a térdízület ragasztásainak helyreállítási periódusa

A templomban közös, vezetett imádkozásban vettek és vesznek részt ma is a hívek. Mindenki glükózamin és kondroitin gyártók az egyéni imádkozást is.

 • Mi a bokaízület periarthritis
 • KÖZÖS MEDITÁCIÓ
 • Ízület és gyógyszer
 • Nos, nem kell sehová mennie, otthona kényelméből végezheti a meditációt.
 • A lábujj ízületi kezelése
 • balugsm.hu - Energológia hivatalos weboldala - A Földünkért meditálók közössége
 • 15 napos közös meditáció | EasyMed Meditációs Program

Mindez nem avult el. De fokozatosan eljött a jelenlegi tudatosabb kor is, amikor a közös ima mégsem annyira időszerű már.

Hozzászólások

Egyre kevesebb közös meditáció érzi, hogy neki szüksége volna erre, és egyre több érzi, hogy a maga egyéni szellemi útját kívánja járni. És milyen érdekes, hogy épp akikben ez már kezd megfogalmazódni, általában mégsem olyan erős a szándék, hogy a csoportos meditáció lehetőségeit ne keresnék.

Úgy tűnik, sok emberi lélek nem tudja megkerülni a csoportos meditációkban való csalódás élményeit, míg eljut az egyéni meditációhoz.