A térdsérülések fajtái és kezelésük

Oldalsó térdízület

oldalsó térdízület csípő fájdalom

A térdízület anatómiája és biomechanikája 4 Lájkok 4 Lájkolva A térdízület testünk legnagyobb, legbonyolultabb és egyik legsérülékenyebb ízülete. Járásnál a testsúly fele, lépcsőn járáskor a testsúly szorosa nehezedik a térdre.

A térdízület szerepe, a tibia sípcsont és a femur combcsont között létrehozni a terhelésátvitelt, úgy, hogy közben kontrollált, de mégis szabad mozgást is történjen. Az ízület funkcióját és statikáját befolyásoló extraartikuláris képletek artrózis kezelés tömöríteni ízületi hártya, a tok, a collaterális szalagok és oldalsó térdízület ín-izom képletek.

A fő izom-ín egységek: a m.

oldalsó térdízület

Amíg az izmok az ízület és a végtag mozgatásán kívül tartófunkciót töltenek be, addig az ízületi tok és a szalagok statikus stabilizáló szerepet játszanak. A meniscusok szerepe: az ízületi nedv áramlásában, a szövetek táplálásában, a hirtelen ható erők tompításában, az ízület stabilizálásában, a súly- és erőátvitelben, elosztásban határozható meg.

a boka fájdalma

Szalagos összeköttetések: lig. Collateralis medialis belső oldalszalag lig.

Térdszalag-sérülések

Collateral lateralis külső oldalszalag lig. Cruciati anteries elülső keresztszalag lig.

oldalsó térdízület segít a csípőízület fájdalmain

Cruciati posterius hátsó kersztszalag A keresztszalagok a térd középső részén találhatók, az oldalszalagok kívül és belül tartják össze az ízületet, alkotó csontokat: femur combcsont és tibia sípcsont és a térd stabilitásában játszanak jelentős szerepet. A térdízület belső oldali stabilizátorai amelyek megakadályozzák a térd valgus irányban történő elmozdulását: dorsomedialis tok.

oldalsó térdízület