Nyilvántartásban szereplő jogkezelő szervezetek adatai

Közös jégkezelés. Közös jogkezelés – Wikipédia

Tartalom

  a térdízület károsodása a vállízület ízületi kezelése méz kezelés

  Keresés Artisjus mint közös jogkezelő A közös jogkezelés elsősorban azokon a területeken létezik, ahol sem a szerzők nem képesek egyenként ellenőrizni a felhasználásokat, sem a felhasználók nem képesek egyenként megkeresni a szerzőket azért, hogy engedélyt kérjenek tőlük.

  A technika rohamos fejlődésével zenehallgatási szokásaink is  jelentősen átalakultak — gondoljunk csak a rádiókra, a zenei televíziókra, a számtalan koncertre vagy a hangfelvétel kiadásra.

  ízületi gyulladás ujjain hogyan kell kezelni könyökízület betegségei és a bursitis kezelése

  Az internet és az okos eszközök korában pedig már teljesen természetes, hogy bárhol és bármikor hozzáférhetünk kedvenc zenéinkhez. A szerzők már jó ideje nincsenek abban a helyzetben, hogy minden alkalommal egyedileg engedélyezzék zeneműveik felhasználásait — közös jégkezelés ha ilyen helyzetben lennének, akkor sem tudnának méltányos díjazást elérni a nagy felhasználókkal szemben. Ez a megoldás mindkét fél számára előnyös, hiszen: a szerzők közös jégkezelés a saját egyesületükön Artisjus keresztül egy kézből nyújtják a felhasználóknak a jogokat, jogdíjfizetés ellenében a felhasználók könnyen tudnak jogot szerezni, ami jogbiztonságot eredményez a szerzők is olyan jogdíjakhoz jutnak, amelyre egyébként nem lennének képesek Zeneszerzők esetében igen sok felhasználásnál van terepe a közös jogkezelésnek.

  amplipulzus ízületi kezelés

  Így az Artisjus jogdíjat szed be és oszt fel a zeneművek élő előadása, gépzenei elhangzása, rádiós és televíziós sugárzása, hangfelvétel-kiadása, internetes közvetítése után. Emellett a magánmásolási díjak zeneszerzői részét is mi osztjuk fel. A közös jogkezelői nyilvántartás A közös jogkezelő szervezetekről a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala vezet nyilvántartást.

  kenőcs egy ujj ízületéről

  A hivatal közleményt közös jégkezelés ki egy szervezet nyilvántartásba vételéről és az adatok változásáról. A közös jogkezelői nyilvántartás elérhető az interneten.

  Módosítva: