Betegtájékoztató

Térdfertőzés kezelése, A súlyos torokfájás okai, tünetei és kezelése | Strepsils

térdfertőzés kezelése a térd meniszkuszának online kezelése

Módosítva: A torokgyulladás igen gyakori betegség, mely általában felsőlégúti fertőzésekkel együtt, esetleg azok szövődményeként jelentkezik. Jellegzetes tünetei közé tartozik a torokfájás, a nyelési nehézségek, a köhögés és a rekedtség. A torokgyulladás tulajdonképpen a garatot borító nyálkahártya megbetegedése. Oka az esetek nagy részében vírusos vagy bakteriális eredetű fertőzés, és általában más, felsőlégúti panaszokkal, gyulladásokkal együtt jelentkezik.

térdfertőzés kezelése ízületi fájdalom váll

Az is előfordulhat, hogy felsőlégúti fertőző betegségpl. Mi okozza a torokgyulladást?

Torokfájdalom Létrehozva: Jellegzetes tünetei a torok kellemetlen égető, szúró érzése.

A torokgyulladásos esetek mintegy százalékát vírusok okozzák, így ugyanazok a mikrobák, melyek a nátha vagy az influenza kialakulásáért felelősek. Ritkábban, de előfordulhat, hogy egyéb, például a kanyarót, a mononukleózist vagy a herpeszt okozó vírus áll a torokgyulladás hátterében.

térdfertőzés kezelése

A vírusok mellett bakteriális fertőzés is torokgyulladáshoz térdfertőzés kezelése, a gyermekek körében például igen gyakori a Streptococcusra visszavezethető betegség ez a torokgyulladás mellett skarlátot is okozhat.

A torokgyulladás kellemetlen tünetekkel jár Forrás: EgészségKalauz Jóval ritkább, hogy a torokgyulladást irritáció okozza pl.

Otthon elvégezhető Streptococcus A gyorsteszt

Az irritáció okozta, krónikus torokgyulladás általában lassabban alakul ki, hosszú ideig elhúzódik, és nem jár együtt a felsőlégúti fertőzésekre jellemző tünetekkel, így köhögéssel, orrfolyással vagy lázzal sem. A torokgyulladás tünetei A torokgyulladásnak jellegzetes, mindenki által jól ismert tünetei vannak, de egy-két eltérés segítheti a szakembert a pontos diagnózis felállításában ez azért is fontos, mert a vírusos, illetve bakteriális eredetű fertőzéseket más-más módon kell kezelni.

közös gyógyszer ára ízületek fájnak a könyöknél mi ez

A leggyakoribb tünetek közé tartozik a láz és a hidegrázás, az általános gyengeség és rosszullét, az étvágytalanság, a hányinger, az orrdugulás és az orrfolyás, a térdfertőzés kezelése, a köhögésa nyelési nehézségek, a torokban érezhető fájdalom, esetleg kaparó érzés. A nyirokcsomók megduzzadhatnak, érzékennyé válhatnak.

Miért fáj a torkunk?

Fehér foltok a mandulákon? Ezek okozhatják.

A betegség általában egy hét alatt lezajlik. A vírusos torokgyulladás kísérő tünetei lehetnek: duzzanat a torokban, nyelési nehézség, orrfolyás, köhögés, rekedtség, társuló végtagfájdalom. Ezek enyhítésére általában elegendő a célzott tüneti kezelés, pl.

A diagnózis pontosítását segítő tünetek lehetnek például a torokban megjelenő hólyagocskák, fekélyek, a torokban kialakuló bevérzések, a mandulákon látható gennyes foltokde a bőrön kialakuló kiütések is. Szintén utalhat a torokgyulladást kiváltó okra, hogy mióta érezzük a tüneteket, illetve, hogy változik-e a tünetek intenzitása.

A beteg életkora is árulkodó lehet, bizonyos fertőzések gyakrabban érintik a kisgyermekeket, míg mások inkább a fiatal felnőttek esetében jellemzőek.

Tünetei általában torokfájás, nehezített vagy fájdalmas nyelés, esetleg gombócérzés a torokban, vagy nyelés közben.

Forrás: EgészségKalauz.