Térdfájdalom okai és kezelése - Fájdalomközpont

Térdfájás serdülőkorban

Tartalom

  Főoldal » Az orvos válaszol » előtti válaszok » Térdfájdalom - 14 éves lányom Kérdés:  14 éves kislányom négy éve küzd térdfájással. Több térdfájás serdülőkorban szedett Condrosulfot, ami az elején még használt, többször kapott kénionos kezelést, és több gyógytornán is túl van.

  a kéz tünetei és kezelése a térd meniszkuszának ízületi gyulladása

  Ezek ideig-óráig használtak, de a panasza teljesen nem múlt el, sőt mostanában egyre többet fáj neki. Azt térdfájás serdülőkorban, a gyerekortopéd orvosunk, hogy ő ezen már nem tud segíteni. De akkor ki?

  fájdalom a vállízületben, amikor egy kézgyógyszert emelnek fel melegíthetjük az ízületeket kenőcsrel

  Most javasolták a Béres porcerőt, amit 3 hete szed, de nagy változást még nem vettünk észre. Most megy középiskolába.

  kenőcs a térdízület ízületi gyulladásáért

  Nem szeretném, ha ott is ezzel küzdene, ugyanis fodrász szeretne lenni, amihez kell a lába. Ön mit javasol? Farkas, J.

  térdfájás serdülőkorban

  Farkas Judit ;13 májusi    InforMed Válasz:  A gyermek- illetve serdülőkori térdpanaszok meglehetősen gyakoriak, és szerencsére, a felnőttkori térdpanaszokkal ellentétben ezek nem fokozatosan romló helyzetre utalnak, hanem rendszerint, a növekvő csontok porcának időszakos gyulladását követve, hullámzó lefolyásúak. Condrosulf vagy Dona és térdtorna: valóban ez jelenti a kezelést.

  Esetleg lehet a panaszok hátterében kissé fejletlenebb térd, vagyis olyan anatómiai variáció, ami a fájdalom kiújulására hajlamosít, de lehet, hogy a kislány járás során túlságosan befelé fordított végtagokkal jár, magyarul csámpázik.

  térdfájás serdülőkorban

  Amíg a térdízületben nem keletkezik folyadék, addig bátran lehet a gyógyszerszedést és a gyógytornát ismételgetni, kellő türelemmel.

  Egy idő múlva - a csontos növekedés befejeződésekor - a panaszok rendszerint nyom nélkül eltűnnek.

  ízületi fájdalom 55 év után